A Magyar Szabadság Éve

’56-os hősöket bemutató kiállítást nyitott meg Simicskó István a Pentagonban

A honvédelmi miniszter Robert Work amerikai védelmi miniszterhelyettessel tárgyalt, majd a magyar–amerikai katonai kapcsolatokat érintő megbeszélést követően az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit és hőseit bemutató kiállítást nyitott meg.

Az eseményen Simicskó István kiemelte 1956 hőseinek bátorságát, hazaszeretetét, és megköszönte az Egyesült Államoknak, hogy számtalan bátor magyart befogadott, akik aztán kiváló polgárai lettek új hazájuknak.

A miniszter megnyitóbeszédében a világválság sújtotta térségeiben zajló szoros magyar–amerikai katonai együttműködésre is kitért, kiemelve, hogy Magyarországot és az Egyesült Államokat közös értékként összeköti a szabadság tisztelete.

A kiállítás megnyitóján beszédet mondott Szemerkényi Réka washingtoni magyar nagykövet és Colleen Bell, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, valamint James Townsend, az amerikai védelmi minisztérium helyettes államtitkára is. Valamennyien hangsúlyozták 1956 történelmi jelentőségét és a két országot összekötő azonos értékrendet.

Fotó: kormany.hu

Hírek