A Magyar Szabadság Éve

A magyar forradalomról is megemlékeztek az Első Nyugat-Kínai Budapest Őszi Fesztiválon

A Csunkingi Magyar Főkonzulátus élő festészeti bemutatóval emlékezett meg az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról az 5. Csungkingi Kulturális Expón, majd Csengtuban, a 7. Kínai Múzeum Kiállításon.

A Pekingi Magyar Kulturális Intézettel együttműködésben szervezett rendezvénysorozat első állomásán, a szeptember 8-i, csunkingi nyitó ünnepséget követően a kínai főkonzul és a külgazdasági attasé nagy sajtónyilvánosság mellett fogadta a magyar standot megtekintő érdeklődőket. Az ’56-os forradalomról a megemlékezés különleges formában történt: Gajdán Zsuzsa festőművésznő képeiből összeállított interaktív festészeti bemutatóval.

A prelúdium eseménysorozat második állomásán egyedi tervezésű és kivitelezésű standon – egy beépített, interaktív óriásfalon – tekinthették meg a látogatók többek között Gajdán Zsuzsa festőművésznő alkotásait is Csengtuban. Az óriásfalon megjelenített munkákat több szögből tanulmányozhatták az érdeklődők, ezen kívül több kínai örökségvédelmi hivatalvezető és múzeumigazgató is felkereste a standot.  

Hírek