A Magyar Szabadság Éve

Amerika szerte megemlékeznek az ’56-os forradalomról

Október második felében több mint húsz helyszínen emlékeznek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról az Egyesült Államokban a Hungary Initiatives Foundation támogatásával.

A programok sorában egyebek között szerepel a Magyar Nemzeti Táncegyüttes  tízállomásos amerikai turnéja, amely az 1956-os Emlékbizottság támogatásával valósul meg. A magyar táncosok a többi között Torontóban, Toledoban, Chicagoban, Detroitban, Pittsburghban, Washingtonban és New York-ban lépnek fel az 1956-os forradalomhoz köthető kortárs és tematikus koreográfiákat bemutató előadásukkal.

Mindezeken túl az USA nagyvárosaiban fotókiállításokkal, filmvetítésekkel, emlékműsorokkal és hangversenyekkel emlékeznek meg a hatvan évvel ezelőtti magyar forradalom és szabadságharc eseményeiről: Clevelandban egyebek között interaktív kiállítás keretében ismerhetik meg az érdeklődők a forradalom és szabadságharc eseményeit, hőseit és segítőit, Floridában pedig „Magyarország Művészete” címmel nyílt kiállítás. A Boca Raton Művészeti Múzeumban csaknem száz magyar alkotás látható január végéig, a művek a 19. század végétől, az első és a második világháborún át egészen a szovjet megszállás időszakának végéig mutatják be a közép-európai társadalmi és politikai viszonyokat.

Hírek