A Magyar Szabadság Éve

Együttműködés a Terror Háza Múzeum és a Budapesti Operettszínház között

A Terror Háza Múzeum és a Budapesti Operettszínház egyaránt fontos feladatának tekinti, hogy 2017 októberében, az 1956-ra történő emlékezés napjaiban ismét központi témaként foglalkozzon a forradalmi eseményekkel, így a két intézmény úgy döntött, stratégiai partnerként működnek együtt, hogy a történelem és a zene együttes erejével emlékezzenek ’56 történéseire, hőseire.

A megemlékezésen túl az együttműködés célja, hogy a két intézmény együtt, minél szélesebb közönséget szólítson meg a kezdeményezéssel. A közös jegyár konstrukció kialakítása mellett a partnerség legfontosabb eleme, hogy a Terror Háza Múzeum történészei az 1956-os ünnepi megemlékezés részeként több mint 250 diáknak tartanak háttérbeszélgetéseket október 20-án az ’56-os forradalom eseményeiről a Tábori György, Utazás című regénye alapján készült Lady Budapest előadások előtt.

Az együttműködés keretében októberben a Lady Budapest előadásra szóló színházjeggyel rendelkező látogatóknak a Terror Háza Múzeum a kiállításaira 30%-os kedvezményes belépési lehetőséget biztosít. A múzeumi belépőjegyet felmutatva az Operettszínház szintén 30%-os kedvezményt ad az októberi  Lady Budapest előadásainak jegyáraiból.

Hírek