A Magyar Szabadság Éve

Sao Paolóban is megemlékeztek ’56-ról

A százezres magyarságnak otthont adó Sao Pauló-ban is megemlékeztek az 1956-os forradalom 60. évfordulójáról. Az ünnepségen Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes vett részt, aki a város egyik leghíresebb iskolájában, a magyar alapítású Szent Imre Kollégiumban több mint 300 résztvevő előtt mondott ünnepi beszédet.

Kiemelte, hogy a magyar nemzet csak a magyarországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarság fennmaradásával tud tovább élni. Az ünnepségen Semjén Zsolt jelenlétében állami kitüntetéseket adtak át, valamint bemutatták a „Magyarok – 1956” című, Sao Pauló-i magyarok visszaemlékezéseiből készült dokumentumfilmet is.

Semjén Zsolt az ünnep előestéjén meglátogatta a Rio de Janeiró-ban élő magyar közösséget, és megbeszélést folytatott Dom Orani Tempesta Rio de Janeiró-i érsekkel. A tárgyaláson megállapodtak abban, hogy a jövőben Magyarország nemzeti ünnepein a riói Megváltó Krisztus szobrát nemzeti színeinkkel világítják majd ki, ezzel is elismerve hazánk kereszténység védelmében tett erőfeszítéseit, valamint a brazíliai magyar közösségek hozzájárulását az ország fejlődéséhez.

Hírek