A Magyar Szabadság Éve

Világsztár szerzi az ’56-os emlékév dalát

A következő napokban veszik fel az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékévének hivatalos dalát, amelynek zenéjét a már számos világsztárral dolgozó Desmond Child szerzi – jelentette be kedden a Terror Háza Múzeumban Schmidt Mária, az 1956-os Emlékév kormánybiztosa.

A február óta már magyar állampolgársággal is rendelkező amerikai énekes, zeneszerző, dalszövegíró korábban olyan hírességeknek írt slágereket, mint Bon Jovi, Alice Cooper, Cher, Robbie Williams, a Scorpions vagy éppen a Kiss.

Schmidt Mária elmondta, a cél egy olyan dal megalkotása, amely 2016 fiataljai számára is újraélhetővé teszi azt a hatvan évvel ezelőtti pillanatot, amikor a magyar nemzet egységesen megmozdult a szabadságáért és a függetlenségért.

Desmond Child elárulta: Orbán Viktor miniszterelnök idén áprilisi washingtoni látogatása alkalmával beszélt vele először arról, hogy megszülessen egy ilyen „himnusz jellegű dal, amely egyszerre tiszteleg a múlt áldozatvállalása előtt és fordul a jövő felé.”

A 62 éves dalszövegíró apjával – báró Márfy Józseffel – többször is járt Budapesten, így számos emléke van Magyarországról.

Az 1956-os Emlékév hivatalos dalának felvételére mintegy tíz neves magyar művész és egy ötventagú kórus közreműködésével a következő napokban kerül sor Budapesten.

 

Hírek