A Magyar Szabadság Éve

Szavakban lobog

Nyilvános zenei döntőt rendez január végén a Magyar Írószövetség a Szavakban lobog címmel meghirdetett, ’56-os tematikájú dalszerzői pályázatának lezárásaként. A közönség, valamint a  költőkből és zenészekből álló szakmai zsűri a döntőbe jutott öt legjobb formációt hallgathatja meg a Kossuth Klubban.

A Magyar Írószövetség irodalom, képzőművészet és zene kategóriában írt ki pályázatot fiatal művészek számára az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából. A Szavakban lobog című dalszerzői pályázat résztvevői vagy saját 1956-os tematikájú dallal, vagy a program honlapján szereplő versek valamelyikének megzenésítésével pályázhattak. 

Az 1956-os Emlékbizottság támogatásával, A magyar szabadság éve elnevezésű programsorozat keretében megvalósuló pályázat célja az volt, hogy a könnyűzene eszközeivel népszerűsítse a forradalom szellemiségét és költészetét a fiatalok körében. A 2017. január 21-i döntőben a nagykanizsai Aczél Testvérek, a halásztelki Horizont, a szerencsi JennBenn Trió, valamint két pécsi formáció; a Kultúrmadzag  és a The Four Keys produkciót hallgathatja meg a közönség, valamint a szakmai zsűri. A 700.000 forint összdíjazású pályázat fődíjasa a nyilvános fellépésen túl stúdiófelvételen is részt vehet, ahol három dalt rögzíthet.

Hírek